Menü Bezárás

Diszlexia tanácsadás felnőttkorban

Miért érdemes ezzel felnőttkorban foglalkozni?
A diszlexiával élő felnőttek mögött általában problémás gyermekkor áll, számos negatív iskolai, és abból következően negatív családi élménnyel. Az ilyen emberek többnyire sajnos képességeik alatti munkakörben dolgoznak, miközben nem aknázzák ki a bennük rejlő erősségeket. A diszlexiával összefüggő rossz élmények hatására a csökkent értékűség érzése rögzült bennük, ami meghatározza egész további életüket. Leginkább a munkavállalás terén, és általában abban, ahogyan a feladatokhoz hozzáállnak: „valószínűleg nem vagyok rá képes, ez korábban sem ment”.

A diszlexiával élők ugyanakkor lényeges erősségekkel rendelkeznek, melyekre sikeres életutakat tudunk alapozni. A tanácsadási folyamattal ezt a tudatosítást segítem. A folyamat során visszatekintve, az új felismerések fényében lényegében átértelmezzük a múltat. Új jövőt, új lehetőségeket tárunk fel. Mondhatjuk, hogy közösen rehabilitáljuk a diszlexiával élő egyént.

Egy ilyen folyamat nagyon fontos változást hozhat azoknak, akik aktív munkavállalóként még szeretnének fejlődni, sikeresebbé válni. Az erősségekre építve olyan új munkaköröket, feladatokat is vállalhatnak, melyekben sokkal inkább a helyükön érzik magukat, így sokkal jobban is teljesítenek. A legtöbb munkaadó nem is sejti, milyen értékek, képességek szunnyadnak ezekben az emberekben.
Magam is erős diszlexiával élek, ezért mély együttérzéssel igyekszem segíteni a hozzám fordulókat.

IDŐPONTFOGLALÁS, INFORMÁCIÓ

Kérdéseivel és konzultáció időpontjának egyeztetésével kapcsolatban kérjük, keresse a recepciót a +36 70 456 5315-ös telefonszámon vagy a mentorhaz@mentorallas.hu e-mail címen.

>>> Aktuális áraink