Menü Bezárás
Csipkés Szilvia

Csipkés Szilvia tanulásban akadályozottak szakos, illetve autizmus spektrum zavarok pedagógiája szakos gyógypedagógus, 18 éve foglalkozik autizmussal élő gyermekekkel és felnőttekkel.

“Korábban dolgoztam  integrációban és szegregációban is, ahol SNI-s gyermekek fejlesztését végeztem. Osztályfőnökként, osztályok oktató- nevelő feladatait koordináltam, szülőkkel, családokkal tartottam a kapcsolatot” – kezdte Csipkés Szilvia, a Mentorállás Program szakmai vezetője. 2010 óta tevékenykedett a nyíregyházi Csodavár Korai Fejlesztő Centrumban, ahol a korai fejlesztésben dolgozott, foglalkozott neurofeedback tréning vezetéssel és evészavarok kezelésével.

Szilvia mindig is nagyon fontosnak tartotta az integráció, inklúzió kérdését, valamint a fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok társadalomban való megjelenésének hatását. Szívesen tanul és képzi magát, örömmel vállalta a felkérést, hogy vezesse a Mentorállás Alapítvány innovatív programját.

“Május óta veszek részt a program előkészítésében, a spanyol Mired rendszer adaptálásában. Jelenleg a fogyatékkal élő fiatal felnőtteket nevelő családokkal találkozom és bevezetem őket a programba, itt történik meg az első interjú – mondta jelenlegi munkájáról Csipkés Szilvia. Ő az, aki először találkozik a leendő munkavállalókkal és indítja el őket egy kivételes szakmai úton, ami segíti elhelyezkedésüket a nyílt munkaerőpiacon.