Menü Bezárás

Képességfelmérés, gyógypedagógiai vizsgálat

A gyógypedagógiai vizsgálat során öt területen végzünk átfogó vizsgálatot:

  • Mozgás: mozgásállapot, mozgásbiztonság, egyensúlyérzék, nagy- és finommozgások
  • Kommunikáció: nyelvi kifejezőkészség, beszédértés
  • Értelmi képességek: hallási és látási érzékelés és észlelés, figyelem, emlékezet, képzelet, gondolkodás
  • Orientációs képességek: testtudat, testséma, testfogalom, lateralitás (jobb- vagy baloldaliság kialakulása), bal-jobb differenciálás, térbeli és időbeli tájékozódás
  • részképesség vizsgálat
  • Szociális képességek: együttműködési készség, motiváció, szabálytudat, szabálykövetés

A vizsgálati eredmények figyelembevételével fejlesztési tervet készítünk, mely tartalmazza a fejlesztési ciklus időtartamát, a célokat, és az ehhez rendelt feladatokat.

A szülőkonzultáció vizsgálataink szerves részét képezi. Első személyes találkozásunk, beszélgetésünk a szülőkkel, melynek fókuszában a kliens aktuális állapota, valamint a magzati életétől számított fejlődése áll. A beszélgetés során kapott információkat és a további vizsgálatok eredményeit egybevetve teszünk javaslatot a szükséges fejlesztések irányáról, rendszerességéről.

Szülőkonzultációra azonban nemcsak a fejlesztést megelőzően, hanem annak ideje alatt, több alkalommal is szükség van. Alapos és részletes megbeszélésre ad lehetőséget, mely során a gyógypedagógusok beszámolnak a fejlesztés folyamatáról, részeredményeiről, valamint a szülők is megosztják tapasztalataikat gyermekük otthoni viselkedésével és a fejlesztés hatásaival kapcsolatban. Ha a gyermek állapota megkívánja, hogy a fejlesztés eredményességét otthoni feladatok elvégzésével erősítsük, a konzultációkon kiemelt figyelmet fordítunk ennek támogatására is.

IDŐPONTFOGLALÁS, INFORMÁCIÓ

Kérdéseivel és konzultáció időpontjának egyeztetésével kapcsolatban kérjük, keresse a recepciót a +36 70 456 5315-ös telefonszámon vagy a mentorhaz@mentorallas.hu e-mail címen.

>>> Aktuális áraink