Menü Bezárás

Szurdopedagógia fejlesztés

A szurdopedagógiai fejlesztés legfontosabb célja a hallássérült személy lehető legmagasabb szinten történő társadalmi habilitációjának, rehabilitációjának elősegítése.
A szurdopedagógus általános feladatai közé tartozik a beszédhanghallás, az artikuláció és a magyar nyelvnek megfelelő beszédmód komplex, folyamatos fejlesztése, fogalomhasználatának bővítése. A hallássérült személy kommunikációs készségének fejlesztése, lényegkiemelési képességének javítása, valamint megsegítése a hallott szöveg értelmezésével kapcsolatban, szövegértés magasabb szintre emelése.
A szurdopedagógus további feladatai közé tartozik a speciális eszközök megismertetése, elfogadása, használatuknak megtanítása.
A személyre szabott rehabilitációs szolgáltatás célja a hallássérült személyek önálló életvezetési képességeinek kialakítása, fejlesztése. Segítségnyújtás minden olyan területen, ahol a hallássérülésből adódóan nehézségek jelentkezhetnek, mint például a kommunikáció, az önálló közlekedés, információhoz való hozzáférés, megértés.

IDŐPONTFOGLALÁS, INFORMÁCIÓ

Kérdéseivel és konzultáció időpontjának egyeztetésével kapcsolatban kérjük, keresse a recepciót a +36 70 456 5315-ös telefonszámon vagy a mentorhaz@mentorallas.hu e-mail címen.

>>> Aktuális áraink