Menü Bezárás

Dr. Gavallér Andrea gyermekklinikai és mentálhigiénés szakpszichológus több mint 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a pszichés nehézségekkel küzdő gyermekek és családok megsegítésében.

Ő is csatlakozott a Mentorállás Program szakmai stábjához.

„Munkám során kiemelt figyelmet fordítottam a sajátos nevelési igényű, a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekek diagnosztizálására, integrációjukat segítő tevékenységekre” – kezdte dr. Gavallér Andrea, aki több évig dolgozott megyei szintű Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői Bizottságban, majd Pedagógiai Szakszolgálatokban, kezdetben klinikai szakpszichológusként, majd vezetői beosztásban.

Jelenleg főállásban a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Intézményeiben tanuló SNI és BTMN tanulók fejlesztését, habilitációs-rehabilitációs ellátását koordinálja, a nyíregyházi Csodavár Korai Fejlesztő Központban pedig magánrendelésen biztosít ellátást a hozzá forduló családok részére.

„Ez év szeptemberében ismerkedtem meg a spanyol mintára elinduló Mentorállás programmal, amelynek keretén belül, a fogyatékkal élő fiatalok mielőbbi munkaerőpiaci elhelyezkedésének érdekében pszichológiai képességvizsgálatokat végzek. Fontos feltárni ezen kliensek kognitív, érzelmi, motivációs, szociális és érzelmi képességeit, hogy a hozzájuk leginkább illeszkedő munkaterületeket megtaláljuk” – mondta a Mentorházban végzett munkájáról dr. Gavallér Andrea, aki a szakmai team valamennyi tagjához hasonlóan bízik abban, hogy a leendő munkaadók és a fogyatékkal élő munkavállalók segítségükkel sikeresen egymásra találnak a munkaerőpiacon.